Airsoft

Din punct de vedere legal, nu este nevoie de permis port arma, ori alt fel de autorizatie pentru achizitionarea unei astfel de replici, pentru ca sunt doar niste jucarii, insa conform Legii 61/1991 – Republicata trebuie sa fi implinit varsta de 18 ani.
Replicile (armele) airsoft şi cele de paintball ocupă ultimele poziţii din categoria E în Legea Nr.117 din 15.06.2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor.
Art. 4 4) Armele şi dispozitivele neletale din categoria E din anexă pot fi deţinute şi, după caz, purtate şi folosite de către persoanele fizice şi juridice, fără îndeplinirea procedurilor de înregistrare sau autorizare, în condiţiile prevăzute de prezenta lege.

Art. 57. (10) Armele şi dispozitivele neletale prevăzute în categoria E din anexă pot fi procurate în România de orice persoană care a împlinit vârsta de 18 ani.

Legea nu face referire la vârsta minimă de la care un individ poate juca airsoft. Obligaţia magazinelor care vând produse airsoft este de a verifica dacă vârsta cumpărătorului este de minim 18 ani aşa cum prevede legea.

Afișez toate cele 3 rezultate